بارش فکري چيست؟


مهارت حل مسئله


بارش فکري در واقع يک فرايندي است که در شرايط آزاد منجر به خلق راه حل و نظرات متعدد مي شود. اين ايده به خصوص در کنفرانس ها و جلسات به کار برده مي شود تا افراد به راحتي نظرشان را بيان کنند. به زبان ساده بارش فکري يعني تشويق ابتکار!


نکاتي در مورد بارش فکري



  • هرچه تعداد راه حل هاي بالقوه بيشتر باشد، دسترسي به راه حل کارآمد افزايش مي بايد.

  • تا زماني که فرايند بارش فکري ادامه دارد، نبايد راه حل ها را قضاوت کرد زيرا ممکن است در همين حين با راه حل جديدي روبه رو شويد.

  • اگر راه حل هاي کمي به ذهنتا مي‌رسد، از خود بپرسيد به چه چيز ديگري مي توان فکر کرد؟


3- ارزيابي گزينه ها و انتخاب بهترين راه حل


گام بعد، تصميم گيري و انتخاب يک راه حل کارآمد است. در اين مرحله بايد از بين راه حل هاي ارائه شده در مرحله قبل، هرکدام را بررسي کنيم. بدين معني که مزايا و معايب هرکدام را مي سنجيم و در نهايت راه حلي را انتخاب مي کنيم که بيشترين سود و کمترين زيان را دربر داشته باشد. در اين مرحله بايد به سوال مهمي پاسخ گفت: آيا راه حل مورد نظر عملي است يا اينکه چقدر در حل مسئله کاربرد دارد؟ شايسته است که با تفکر به اين سوالات پاسخ دهيم. با پاسخ به اين سوال مي‌توانيم به اين نتيجه برسيم که:



راه حل کارآمد در واقع راهکاري است که نتايج منفي آن مسئله را براي فرد و ديگران به حداقل رسد.



4- اجراي راه حل و بازبيني آن


بعد از انتخاب راه حل، به مهم ترين مرحله يعني اجراي آن مي رسيم. در اين مرحله ممکن است با افکار ناکارآمدي رو به رو شويم و مسلماً افکاري نظير «اين مشکل پيچيده تر از آن است که با اين راه حل رفع شود» يا «من هيچ وقت نتوانستم تصميمات موثري بگيرم» سراغمان مي‌آيد.


همانطور که مي‌دانيد اين افکار به طور قطع در طول زندگي بر کارايي ما تاثير منفي خواهد گذاشت. بنابراين آگاهي از اين افکار و به چالش کشيدن آنها باعث مي شود تاثير اين افکار را به حداقل برسانيم.


بطور کلي زندگي پيجيده امروزي، ما را با مسائل مختلفي مواجه مي سازد که شايد به راحتي نتوانيم راه حل هايي را براي آنها ارائه دهيم. در اين مواقع، با درايت و کارداني خود بايد راه حل هاي ممکن را ارزيابي کرده و مناسبترين آنها را برگزينيم.


در پايان ذکر دو نکته لازم و ضروري به نظر مي رسد:



  1. فرايند حل مسئله زماني به پايان مي رسد که موقعيت براي ما اشتغال ذهني ايجاد نکند.

  2. ممکن است ما با موقعيت هاي مواجه شويم که لازم باشد اين مراحل را دوباره از ابتدا آغاز کنيم.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

موتور ايمپلنت تجهیزات دندانپزشکی پمپ هیدرولیک آشنایی با گیلان سرسبز آستان مقدس امامزاده عبدالله علیه السلام رودخانه ماه معرفی بهترین برندهای لوازم آرایشی و بهداشتی ایران پزشک درسی 98 تعمیرات پکیج دیواری و اسپلیت در شیراز