در راهنماي تشخيصي و آماري اختلال هاي رواني که با عنوان DSM 5 شناخته مي شود, افراد داراي نوع شخصيتي روان آزار با داشتن حس بزرگنمايي از خود تعريف مي شوند که علاقه به تحت کنترل آوردن ديگران دارند


بيشتر اوقات، تشخيص آدم هاي روان آزار يا psychopath بسيار دشوار است. آن ها شخصيت هاي کاريکاتوري قاتلين زنجيره اي نيستند که در فيلم ها مي بينيد يا در کتاب ها مي خوانيد. اغلب، آدم هاي روان آزار ظاهري معمولي دارند، که همين موضوع تشخيص آن ها را دشوار مي سازد.


در راهنماي تشخيصي و آماري اختلال هاي رواني که با عنوان DSM-5 شناخته مي شود، افراد داراي نوع شخصيتي روان آزار با داشتن حس بزرگنمايي از خود تعريف مي شوند که علاقه به تحت کنترل آوردن ديگران دارند. ولي تشخيص اين حس به ندرت به اين سادگي ها است.


يک چيزي که افراد روان آزار معمولاً در آن با هم اشتراک دارند، حرفه شغلي است که انتخاب مي کنند. براي مثال، شما احتمالاً با تعداد زيادي از اين افراد در سِمَت هاي رهبري مواجه خواهيد شد چرا که از قاطعيت، کاريزما و بي پروايي برخوردار هستند. آن ها در اتخاذ تصميمات سريع و لحظه اي بسيار ماهر هستند، ولي در شغل هاي نيازمند داشتن حس همدلي مثل پرستاري يا درمانگري چندان خوب نيستند.


روان


کوين داتون روانشناس و نويسنده بريتانيايي در مطالعه روان آزاري تخصص دارد. او در کتاب خود به نام «خردمندي روان آزارها: قديس ها، جاسوس ها و قاتلين زنجيره اي چه درسي در مورد موفقيت مي توانند به ما دهند» فهرستي از انواع شغل هايي را آورده که بيشترين روان آزارها را به خود جذب مي کند.


داتون مي گويد: «روان آزارهاي کارکردي» از شخصيت هاي منفصل، مصمم و کاريزماتيک خود براي موفق شدن در جامعه استفاده مي کنند.


به عبارت ديگر، روان آزارها اغلب مثل آدم هاي عادي زندگي مي کنند با اين تفاوت که از چند خصيصه برخوردار هستند که آن ها را متفاوت مي سازد. در ادامه خواهيد خواند که 9 انتخاب شغلي اصلي آدم هاي روان آزار که بر اساس محبوبيت از بالا به پايين ليست شده، کدام شغل ها است.


9. کارمند دولتي


بر اساس کتاب داتون، کارمند دولتي بودن دهمين انتخاب شغلي پرطرفدار براي روان آزارها است. در حقيقت، در سال 2014 مقامات دولتي انگلستان به طور خاص به دنبال استخدام افراد روان آزار بودند تا «نظم را حفظ کنند»، چرا که اين افراد «در هنگام بحران ها بسيار خوب هستند» و «هيچ حسي براي ديگران و هيچ کد اخلاقي ندارند، و معمولاً بسيار باهوش و منطقي هستند.»


 


8. سرآشپز


 


اغلب روان آزارها هيچ علاقه اي به آسيب رساندن به ديگران ندارند، پس در اين مورد نگران نباشيد که سرآشپزها به شعله هاي آتش و چاقو در طول روز کاري خود دسترسي دارند. روان آزارها به خوبي از پس هرج و مرج بر مي آيند در حالي که ديگران ممکن است در آن شرايط با ناکامي مواجه شوند، که مي تواند يک دليل عمده باشد که چرا اين افراد در محيط پر ريخت و پاش آشپزخانه به خوبي کار مي کنند.


 


 


 


 


7. افسر پليس


 


آدم هاي روان آزار وماً داراي انگيزه هاي پنهان نيستند. يکي از خصلت هاي آن ها اين است که تحت فشار بسيار خونسرد باقي مي مانند. افسران پليس شغلي بسيار پر استرس و خطرناک دارند، بنابراين اين مزيت بزرگي است که بتوانيد در هنگام بحران ها خونسرد باقي بمانيد. اين مي تواند دليلي اصلي باشد که اجراي قانون، انتخاب شغلي پر طرفداري براي روان آزارها است.


روان


 


 


6. خبرنگار


 


داتون برخي از صفات آدم هاي روان آزار را جذابيت، تمرکز، ذهن آگاهي، قاطعيت، و اقدامگري ذکر مي کند، که همه آن ها در حرفه خبرنگاري مزيت هستند، به ويژه اگر ضرب الاجل هاي سفت و سخت داشته باشيد و مجبور باشيد از منابع خاص به جواب دست پيدا کنيد.


 


 


5. جراح اتاق عمل


 


در يک مطالعه که در مجله بولتن کالج سلطنتي جراحان انگليس منتشر شد مشخص شد که جراحان واقعاً احتمال زيادي دارد که روان آزار باشند. نتايج اين مطالعه نشان داد که مشاوران در بيمارستان هاي آموزشي امتياز بالاتري در مقياس شخصيت روان آزاري نسبت به مشاوران بيمارستان هاي عمومي دريافت کردند، که در محبوبيت بين آدم ها امتياز بيشتري کسب کردند. دلايل احتمالي که مسئولين در بحث هاي خود مطرح کردند اين است که «مصونيت از استرس، خصيصه شخصيتي برجسته پزشکان است»، و اينکه جراحان هر روزه مجبورند تصميمات سريع و دشوار اتخاذ کنند.


 


 


4. فروشنده


 


يک فرد روان آزار که در واحد فروش کار مي کند احتمالاً صفاتي مثل تعريف بي محابا از خود، سرقت اطلاعات ارتباطي ديگر افراد، تمايل بسيار زياد به در آوردن حداکثر پول، و ناتواني در کارهاي گروهي را از خود نشان مي دهد. بسته به سازماني که شما در آن کار مي کنيد، اين فرد يا مي تواند بدترين کابوس شما، و يا کارمند رويايي فروش باشد.


 


 


3. شخصيت رسانه اي در تلويزيون يا راديو


 


بعضي از آدم هاي روان آزار همچنين خودشيفتگي را از خود بروز مي دهند، که بدون شک ويژگي مفيدي در شغلي است که نيازمند توجه عمومي زيادي است. محبوبيت اين انتخاب شغلي براي افراد روان آزار همچنين مي تواند به اين دليل باشد که مجري تلويزيوني يا شخصيت راديويي بودن نيازمند اين است که شما در مقابل فشار خونسرد باقي بمانيد.


 


 


2. وکيل


 


در کتاب «اعترافات يک روان آزار: زندگي سپري شده در معرض ديد» اثر M. E. Thomas، يک فرد روان آزار که به شخصيت خود آگاه است ادعا مي کند که روان آزار بودن به او کمک کرد که بتواند وکيل بهتري باشد. روث لي جانسون که يک وکيل است مي گويد که اگرچه ويژگي هاي روان آزاري مثل اعتماد به نفس، بي عاطفگي، و جذابيت فريبنده مي تواند براي وکيل ها مفيد باشد، ولي ساده انگارانه است که بگوييم اين ويژگي ها به تنهايي کافي است. البته در شرايط مناسب، چنين ويژگي هايي مي تواند وکيل را بسيار توانمند و قابل احترام نشان دهد.


 


 


1. مديرعامل


 


 


آدم هاي روان آزار چيزي دارند که به آن «ارتجاع در مقابل هرج و مرج» گفته مي شود. اين فقط بدان معني نيست که اين افراد تحت فشار خونسردي خود را حفظ مي کنند، بلکه گاهي اوقات ويراني را براي هر کس ديگري به وجود مي آورند، چرا که به اين افراد ظاهر خوبي مي دهد وقتي که هر کسي در اطرافشان دچار مشکل شده باشد. بعضي روان آزارها از اين روش استفاده مي کنند تا از نردبان پيشرفت شغلي به سمت بالا حرکت کنند. بعضي ديگر وماً تا اين حد به دنبال تحت کنترل در آوردن ديگران نيستند، و تنها از طريق مهارت هاي خود به بالاي نردبان مي رسند.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : روان ,آزار ,افراد ,شغلي ,آزارها ,بسيار ,روان آزار ,روان آزارها ,انتخاب شغلي ,روان آزاري ,آوردن ديگران ,کنترل آوردن ديگران
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Kelly شوتينگ زباله Chad شمال تک Red alireza hoseinpour مخزن فایل های دانشجویی هر چی کی بخوای فلزیاب اورجینال09362131009 pars7